Frizure za tanke lase

Frizure za tanke lase

Genetska nagnjenost, starost, stresni vsakdan, skrite kemikalije v kozmetiki in barvah za lase so najpogostejši vzroki za izpadanje las. Imamo nekaj nasvetov za bujne frizure za tanke lase in kako takoj napraviti tanke lase goste, podpreti rast las, izboljšati njihovo stanje in zdravje, ne glede na vzroke za izpadanje las.

read more
Biotin

Biotin

Biotin je vitamin B-kompleksa in ga imenujemo tudi vitamin B7 ali vitamin H. Biotin podpira rast las in obnavlja mešičke, ki so že zrasli. Rezultat dodajanja biotina vaši prehrani so lahko močnejši in bolj zdravi lasje, polni volumna.

read more
Saw Palmetto

Saw Palmetto

Saw Palmetto (palmeto) ali žagolistna palma (lat. Serenoa repensis) je tako imenovani zaviralec DHT in je eden izmed učinkovitih naravnih antiandrogenov. Palmeto blokira izoencim 5-alfa-reduktaze (ki je odgovoren za proizvodnjo DHT) in androgene receptorje na celicah folikla, na katere se DHT veže. Na voljo je v tabletah ali kot del dermalnih raztopin in šamponov, ki tako pomagajo odstraniti DHT v lasišču.

read more
Finasteride

Finasteride

Finasterid ali Finasteride je sintetično razvita snov – zdravilo, ki ga je odobrila FDA (Uprava za hrano in zdravila). Zdravila s finasteridom spadajo med tako imenovane zaviralce encima 5-alfa-reduktaze, ki odpravljajo nastajanje dihidrotestosterona v lasišču in s tem njegove uničujoče učinke na lasne mešičke. Finasterid – sintetični antiandrogen je bil odobren kot učinkovina pri zdravljenju izpadanja las pri moških.

read more
Minoxidil

Minoxidil

Minoxidil je eden najučinkovitejših izdelkov za spodbujanje rasti las. Minoxidil (Rogaine) je bil odkrit naključno med razvojem zdravila za visok krvni tlak. Med testiranjem so opazili upočasnitev in zaustavitev izpadanja las kot stranski učinek zdravila. Več v članku.

read more
17 nasvetov za rast las, ki jih morate vedeti

17 nasvetov za rast las, ki jih morate vedeti

Upočasnitev rasti las in sprožitev izpadanja las imata lahko različne vzroke, med drugim so to slaba prehrana, pomanjkanje nekaterih mineralov, zdravila, dolgotrajna napetost ali stres, akutna ali kronična bolezen, hormonske spremembe v telesu in genetska nagnjenost....

read more
0
  0
  Vaša košarica
  Vaša košarica je praznaNazaj v trgovino
   Calculate Shipping
   Apply Coupon